מאמרים

האתגר: ארוחות עשר לילדים לגן ולבית הספר

מדי פעם לקוחות פונים אלינו בשאלה "האם יש לנו הצעות ופתרונות לנושא התזונה של הילדים בכלל ולארוחות העשר של הילדים בבית הספר ובגן בפרט?". לרגל תחילת שנת הלימודים, אנו רוצים לשתף אתכם בנסיון ובידע שלנו בנושא הקניית הרגלי תזונה בריאים לילדים ולהציע לכם מספר אפשרויות לארוחות עשר בריאות וקלות להכנה עבור הילדים. 

קרא עוד...

אשליה מתוקה

"על הדבש ועל העוקץ"

סיפור על אשליה ששווה מליארדים

המשיכה למתוק יש בה משהו פנימי עמוק, כמעט בלתי מוסבר, הקריאה מגיעה מבפנים ואנחנו כמעט חסרי יכולת לסרב, מוצאים את עצמנו מחוברים למתוק, במישרין ע"י קינוח או בעקיפין ע"י מיץ או פרי.

קרא עוד...

באביב

לאחר החורף בו אנו עטופים  בשכבות, ספונים בבתינו, והאדמה סופגת מים וקור.

האביב מביא איתו אנרגיה של תנועה, גדילה והתחדשות. זו עונה של שינויים וזמן טוב לניקויי פנימי. לפי ההתייחסות המזרחית, אותה אנרגיה נמצאת בכל. היא משפיעה עלינו, על בעלי החיים ועל הצומח באותה המידה. קל לראות את עולם הצומח ולהקיש ממנו עלינו. ניתן לראות גדילה מהירה, המון ירוק מסביב גדל בקצב מסחרר. גדר חייה ששקטה כל החורף צריכה עכשיו גיזום תכוף. עשבים צצים בכל מקום.

קרא עוד...

דרך האמצע בתזונה

כולנו מחפשים להרגיש טוב, בריאים ואנרגטיים.

חלק מאיתנו כבר מבינים שלתזונה יש השפעה אדירה על מצבינו הפיזי והרגשי.

אבל קיים בלבול גדול בנוגע למה לאכול, ומה אסור לי לאכול. ולאילו המלצות תזונה להקשיב.

קיימות שיטות וגישות טיפוליות רבות ולפעמים נראה שהן ממש סותרות אחת את השנייה.

קרא עוד...

מרקים

מהחורף בשיאו, רטוב וקר, והגוף משווע להתחממות.

המרק, אחד המאכלים העתיקים ביותר, מחמם, ממלא, מנחם ומזין.

בתרבויות מסוימות המרק מצטרף לכל ארוחה ובאחרות הוא הארוחה כולה.

המרק מכיל שפע ויטמינים מינרלים וסיבים תזונתיים אשר נשמרים במימיו. המרקים מתאימים לטמפרטורת מערכת העיכול, מעבר לתכונה הפיזית של המרק לחמם ולהוסיף לנו אנרגיה לגוף. הוא כבר מפורק וקל לעיכול, מספק לגוף נוזלים והזנה ושומר על איזון הגוף.

קרא עוד...

על הנבטים ולמה הם טובים לנו

הנבטים הם למעשה זרעים שרק החלו לצמוח. אנו יכולים להנביט זרעים של ירקות כמו צנונית וברוקולי או קטניות כמו חומוס ועדשים שהם למעשה גם זרעים. הרי אם נשתול באדמה גרגר חומוס הפלא ופלא יגדל לו שיח של חומוס.

הנבט הוא צמח ממש בתחילת דרכו בן יום עד מספר ימים. בזמן הנביטה הקטנית  או הזרע משנים את תכונותיהם והופכים למעשה לירק. בכך נעשים קלים וזמינים יותר לעיכול ומזינים ביותר. בתהליך ההנבטה הסוכרים המורכבים הופכים לפשוטים וזמינים, יש עליה של מאות אחוזים בכמות הויטמינים, המינרלים, חומצות האמינו, והאנזימים, וכל הטוב הזה יכול לעבור אלינו באכילה.

צריכה קבועה של נבטים מסייעת במניעת תהליכי חמצון בגוף, עוזרת לעיכול המזון, מצמצמת תהליכי הזדקנות. הנבטים מהווים תוספת שופעת של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים לתזונתנו. משמשים כחומרים אנטי דלקתיים ומסייעים להלחם במחלות, כולל סרטן.

כיצד מנביטים - תהליך פשוט ומקסים, הרי לפניכם שלושה דרכים להכנה בבית ומוצר מדף נחמד ומרעננן לאותה המטרה, קצת בהמשך.

קרא עוד...

"על עלים"

אם ננסה להגיע בדמיון אל מקום שבו נרגיש רגועים, סביר להניח שנמצא את עצמינו באחו ירוק עם מים זורמים ושמש נעימה. האם אולי זה בגלל שנמצא שם איזון בין כל האלמנטים? (אדמה, מים, אש, עץ, חלל/מתכת) העלים הירוקים, תחושת הרעננות על האדמה השמש והמים הזורמים מקום בו הרוח שלנו יכולה להירגע.

העלים נמצאים בתווך בין השמש האדמה והמים והם מקור חיים חשוב לרוב בעלי החיים שעל הפלנטה. אם כתזונה ואם ביצירת חמצן בתהליך הפוטוסינתזה.

כאשר אנו מתבוננים בטבע ובחיות הגדולות השריריות והחזקות כמו הפיל, הקרנף, סוסי פרא או שוורים. את גודלם וחוזקם אנו רואים כברור מאליו. האם  אנו שואלים את עצמינו כיצד וממה נבנה גופם השרירי והחזק? האם אנחנו באמת מפנימים כי כל המסה הזו מגיעה מתזונה  שברובה בסה"כ עלים.

קרא עוד...

צימחי מרפא בבית

יותר ויותר צמחים "מסורתיים" נחקרים והשפעתם הרפואית מוסברת בצורה מדעית.

ישנם המון שימושים מסורתיים לכל צמחי התבלין והתה המוכרים לנו.

לדוגמא: המליסה, עשב הלימון והלואיזה בהם אנו משתמשים לתה נחקרו בשנים האחרונות באוניברסיטת בן גוריון. החוקרים גילו כי החומר המעניק את הארומה של טעם הלימון הקרוי ציטראל (Citral), הורג תאים סרטניים במבחנה ולא פוגע בתאים נורמליים.

קרא עוד...

תזונה בראיה מזרחית- בדרך אל הסתיו

כשאנו בוחנים את תזונתנו מתוך התבוננות במסורות הריפוי ההודיות, הסיניות והטיבטיות

אנו לומדים כי  גם על התזונה להשתנות בהתאם לעונות השנה. כמו כל דבר בטבע, גם גופנו מושפע משינויי האקלים וע"י תזונה נבונה אנו יכולים לעזור באיזון הגוף וחיזוקו.

אולי מוזר לנו לחשוב כך אבל אנחנו חלק מהיקום והפלנטה הזאת, גם גופינו מגיב ומותאם לשינויים העונתיים. התיאום שבו הדברים עובדים הוא אדיר. לדוגמא מה שגדל בעונה מסוימת באזור מסוים מתאים תזונתית לדרי האזור.

אבטיח לדוגמא עד לפני מספר שנים גדל רק בקיץ. אין ספק שבהיותו בעל איכות  מקררת ועשיר בנוזלים אינו מתאים למאכל בחורף. אך כיום ניתן להשיג את כל הירקות והפירות כמעט כל השנה. מה שיוצר בלבול תזונתי גדול.

קרא עוד...

תזונה קיצית בראיה מזרחית

כשאנו בוחנים את תזונתנו מתוך התבוננות במסורות הריפוי ההודיות, הסיניות והטיבטיות

אנו לומדים כי  גם על התזונה להשתנות בהתאם לעונות השנה. כמו כל דבר בטבע, גם גופנו מושפע משינויי האקלים וע"י תזונה נבונה אנו יכולים לעזור באיזון הגוף וחיזוקו.

אולי מוזר לנו לחשוב כך אבל אנחנו חלק מהיקום והפלנטה הזאת, גם גופינו מגיב ומותאם לשינויים העונתיים. התיאום שבו הדברים עובדים הוא אדיר. לדוגמא מה שגדל בעונה מסוימת באזור מסוים מתאים תזונתית לדרי האזור.

קרא עוד...